Wij, Bert (46) en Evi (37), kijken uit naar een grote samenhuizen-woonst om er samen met onze jonge zoon en jullie van te genieten.

Ja, wij zijn volop in verwachting van ons eerste kind en zijn op zoek naar kandidaat-samenhuizers die het fijn vinden om in een huis te wonen waar kleine kinderen opgroeien.

Jouw profiel?
Je leeftijd, geslacht of gezinssituatie doen weinig terzake. Belangrijker is hoe je in het leven staat. Je hebt een open en vrije geest en bent in staat om je eigen grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren.

Het huisje-tuintje-boompje principe waarbij elk gezin op z'n eiland woont, gaat aan ons voorbij. Liever kiezen we voor werken aan nieuwe gezinsvormen. Gezinnen die hun krachten bundelen om een warme thuis haalbaar en werkbaar te maken, met extra aandacht voor levenskwaliteit. Waar we middels deeltijds werk, afwisselend voor elkaars kinderen zorgen, tijd hebben voor persoonlijke ontwikkeling of om er eens alleen op uit trekken om jezelf op het spoor te blijven. Zaken die minder evident zijn als je er alleen of als twee voltijds werkende ouders voor staat. Dat moet anders kunnen. Samen moet dat anders kunnen.

Naar een commune in de strikte zin van het woord zijn we niet op zoek. Jouw en onze authentieke persoonlijkheid vinden we elementair, evenals privacy en privébezit. De woongroep zien we als een verzameling van gelijken, ook de kinderen, die elk via hun individuele expressie uiting geven aan wie ze zijn. Het groepsgebeuren kan daarin geen rem vormen.

Een essentiële waarde is de zin voor verantwoordelijkheid die ieder draagt voor zijn innerlijke thema's. Er is zodoende aansluiting met mensen die zelfreflectie beoefenen, diepzinnige conversaties aangaan, zich kwetsbaar durven opstellen en tegengestelde standpunten als een bron van verrijking zien.

Concreet zien we naast verschillende woonunits, tevens een praktijkruimte voor individuele begeleiding en een groepsruimte voor professionele activiteiten en gezins- of buurtbijeenkomsten. Een gemeenschappelijke tuin met buitenkeuken en huisdieren zijn welkom. We houden van panden met een ziel en kijken eerder naar gerenoveerde hoeves dan naar nieuwbouwprojecten.

Zin om mee te werken aan die nieuwe gezinsvorm waarbij ieder vanuit vrijheid kiest voor het samenhuizen. Dan horen we graag van jou via brightliving@skynet.be


Bert Hectors
Evi Van Gestel