top of page
Bright Living - Bert Hectors
Antwerpen
Personal Trainer, Personal Training & Functional Training in Antwerpen
OWC, Zen Shiatsu Antwerpen
Bright Living - Bert Hectors
Bright Living - Bert Hectors

Ik ben geboren in Kapellen op 2 april 1971 en woon, werk en leef sinds bijna 20 jaar met veel plezier in Antwerpen stad.

 

Geboeid door het menselijk lichaam volgde ik een opleiding kinesitherapie aan het Hoger Instituut voor Kinesitherapie en Ergotherapie te Merksem (nu onderdeel van de Hogeschool Artesis Plantijn).

 

Vanuit mijn passie om mensen te helpen en aan te zetten om meer te bewegen was ik in 1998 één van de eerste buurtsportmanagers in de wijk Antwerpen-Noord. Nadien promootte ik een tijd functioneel trainingsmateriaal en praktijktoebehoren bij kinesitherapeuten in het Antwerpse.

 

Uiteindelijk bracht de lokroep om weer effectief met mensen te gaan werken en hen te begeleiden op weg naar een betere gezondheid me via omwegen in een woonzorgcentrum en een revalidatiecentrum naar mijn huidige activiteiten als zelfstandig Functional Trainer en Zen Shiatsutherapeut.

 

Sinds januari 2005 ben ik actief als personal trainer. Eerst deed ik de nodige ervaring op bij Passage Fitness First en in januari 2008 maakte ik de overstap naar het Functional Training Netwerk en ging ik aan de slag in een groepspraktijk in Antwerpen Centrum.

Daar startte ik ook een praktijk als Zen Shiatsu therapeut. Naast het voornamelijk fysieke werk uit de Functional Training, hecht ik immers ook veel belang aan de energetische systemen van de mens. Vanuit een holistische visie tracht ik dan ook beide op het eerste zicht totaal verschillende methodieken in overeenstemming te brengen.

 

In het Oost West Centrum in Antwerpen, waar ik de Zen Shiatsu opleiding volgde, ben ik ook actief als assistent in de opleiding met als doel later zelf de kennis door te geven aan nieuwe studenten.

 

Verder ben ik gepassioneerd door argentijnse tango en volg ik een cursus praktische filosofie. Beide 'hobbies' helpen en inspireren me in het ontwikkelen van een gepersonaliseerde en geïntegreerde totaalbenadering bij het begeleiden van m'n klanten.

In augustus 2016 besloot ik een pauze in te lassen in m'n beroepsactiviteiten en een sabbatjaar te nemen. Lange tijd zag het er naar uit dat er een nieuwe start zou komen met een eigen praktijk in Sint-Niklaas, maar jammer genoeg konden die plannen uiteindelijk niet doorgaan.

De geboorte van mijn zoontje Thomas Alexander in december 2017 betekende de start van een nieuwe fase in mijn leven. De afgelopen 2 jaar heb ik ervan genoten om hem te zien ontwikkelen van hulpeloze pasgeborene naar een pittige en actieve peuter.

Sinds de zomer van 2019 ben ik terug full time in Antwerpen gevestigd. Na een aanpassingsperiode van enkele maanden is het in 2020 tijd om volop de kaart van Bright Living te trekken.

 

Wie is Bert Hectors

bottom of page