top of page
Zen Shiatsu

de kunst van het aanraken

Bright Living, zen shiatsu antwerpen, acupressuur, drukpuntmassage

Ontdek de helende kracht van Zen Shiatsu en ondervind wat bewuste aanraking voor jou kan doen.

 

Zen Shiatsu brengt het energiesysteem van je lichaam weer in balans en laat je ontspannen genieten van het verbonden zijn van lichaam en geest.

 

Een krachtige ervaring voor wie op zoek is naar een moment van rust, meer verbinding met zichzelf en de wereld of voor wie steviger in het leven wil staan.

 

Bij zen shiatsu ligt de nadruk op meridiaanbehandeling in het hele lichaam en een respectvolle 'luisterende' basishouding.

 

Zen shiatsu wordt bovenop de kledij uitgevoerd, terwijl je ligt op een futon (dit is een zachte katoenen matras) of zit op een meditatiekussen. De shiatsuruimte is sober, maar aangenaam warm ingericht.

Shi-wat?

 

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie, en maakt gebruik van de toepassing van druk. Het is ontwikkeld in Japan.

 

De basis van shiatsu is het energetisch functioneren van een mens in de ruimste zin van het woord. Door middel van het uitoefenen van druk op de huid en het uitvoeren van strekkingen en manipulaties wordt de ki, ofwel de levensenergie, uitgenodigd opnieuw te gaan stromen om zodoende te zorgen voor een optimaal welbevinden.

 

Wat aangesproken wordt is het zelfgenezend vermogen: shiatsu activeert het lichaamsbewustzijn en de mogelijkheden een nieuwe balans te creëren.

 

Zen Shiatsu onderscheidt zich van andere stijlen van Shiatsu door de nadruk die wordt gelegd op de traditionele principes van de Oosterse Geneeskunde, het meridiaanconcept en de samenwerking tussen de twee handen.

 

Meer lezen

 

Consult en behandelingen:

 

Bright Living

Lange Brilstraat 16

2000 Antwerpen

bottom of page